איך שומרים על היגיינה במקום העבודה?

היגיינה במקום העבודה

אנשים נוטים לחשוב שהפח והאסלה הם אזורים מלוכלכים, אך לא עוצרים להבין שמגוון יעדים נוספים גם כן מהווים מקור נפלא לחיידקים ועל כן חשוב ביותר להבין כיצד שומרים על היגיינה במקום העבודה, ובמיוחד עתה כאשר חורף וכל החלונות מוגפים, כך ששלל חיידקים הופכים לא מעט עובדים להיות חולים. אז למה צריך לשים לב, ממה רצוי להימנע וכיצד ציוד חכם עשוי להוות מענה לבעיה? ובכן יש לנו כמה טיפים סופר נקיים עבורכם: לקרוא ולהפיץ בקבוצה של העבודה.

זהירות סכנה – חדר השירותים!

אם נתחיל מהמקום שהכי מזוהה עם החיידקים, נציין את חדר השירותים. כיצד שומרים בו על היגיינה? ובכן יש כמה כללים ברורים. ראשית מוטב לגעת בכמה שפחות דברים, ובטח שרצוי להימנע ממגע עם הידית הראשית. בנוסף, תוודאו שיש בחדר ציוד משלים, כגון פחים (שאינם מצריכים מגע ידני עם המכסה), ברזים שנפתחים באמצעות חיישנים, מתקנים ייעודיים לנייר טואלט, דיספנסר עבור סבון ואף מפיצי ריח טוב, ולו בשביל ההרגשה הנקייה. כמו כן, פה נסביר שרבים בוחרים להשתמש במייבש ידיים במקום במגבוני נייר, אך הגיע הזמן להבין שמדובר בטעות נפוצה, וזאת כי מחקרים מראים שאומנם מייבש ידיים מאוד יעיל, אך בו זמנית הוא גם מפיץ חיידקים פי 27 יותר מאשר שימוש בנייר. מבקשים כבר עתה ליישר קו? ניתן לרהט את השירותים באתר צהלש!

נמנעים מהחיידקים

החורף מהווה יעד נהדר עבור שלל חיידקים, ועל כן אם מבקשים להעביר את החורף ללא שעות נוספות במיטה ותה עם דבש, מוטב להקפיד לשטוף כמה שיותר ידיים, ובטח שלפני הפסקת הצהריים, ופה נציין שמאוד יעיל להשתמש בסבון מקציף לידיים, וזאת כי סבון שכזה הופך את פעולת השטיפה להרבה יותר נעימה ומהירה, כך שחשים פחות עצלנים ועל כן יותר מקפידים.

היגיינה במקום העבודה

פשוט מונעים

קיימים מגוון פרמטרים שמצויים במקום העבודה שמהם רצוי להתרחק. כך למשל נכון הדבר כאשר מדובר בפומית של הטלפון במשרד וכך נכון הדבר כאשר מדובר באזור הפח בו אנשים בין היתר משליכים ממחטות משומשות וגם לוודא תחזוקה נאותה במקרה שיש בר מים מסוננים. כמו כן, רצוי להחזיק בתיק אלכוהול ג'ל עבור ניקוי הידיים ומכשירים נוספים, במיוחד אם עומדים לעבוד עם אותו פרמטר שעות רבות. שנדגים? אם מגיעים לתפוס משמרת שבין היתר כוללת מגע עם מקלדת, שולחן, כיסא עם ידיות וטלפון, יהיה זה חכם אם תשקיעו דקה עבור ניקוי האביזרים השונים, ולו באמצעות מגבון חיטוי.

תפקידו של המנהל

עד עתה ציינו כיצד העובד יכול לשמור על עצמו ופה נחדד שגם למנהל יש אחריות, משמע עליו לוודא שאזור העבודה מוקפד, מסודר ומאפשר שמירה אידאלית על הניקיון. מכאן שרצוי לוודא שמפוזרים מספיק פחים (עדיף עם מכסה), שעבור המנקה עומדת עגלת ניקיון נוחה, שמותקנים מתקנים ייעודיים לטישו, שיש בשירותים מברשות לאסלה וכדומה. מה עוד? על המנהל להכתיב נהלי שמירה על הניקיון ולהבהיר את חשיבותם. בברכת חורף נקי ובריא.

שאלות בנושא איך שומרים על היגיינה במקום העבודה?

היגיינה במקום העבודה

למידע נוסף על איך שומרים על היגיינה במקום העבודה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד