מחופשות ועד מלגות: הכול על זכויות משרתי קבע

לכל חייל בצה"ל יש זכויות, וכמובן שגם משרתי הקבע מקבלים את מה שמגיע להם מהצבא. אם אתם עומדים להיכנס לשירות קבע, או שאתם תוהים מהן הזכויות של החיילים האלו, ארגנו לכם כאן רשימה של הזכויות המהותיות ביותר שיש לחיילים המשרתים בשירות זה. בואו נתחיל.

מאבטחת מידע ועד גאמא סייבר – איפה משרתים חיילי קבע?

חיילים בשירות קבע נמצאים בכל הבסיסים בארץ ובכל התפקידים: בין אם הם מאיישים תפקיד במקצועות המחשב כמו אבטחת מידע או גאמא סייבר, או שהם לוחמים בשטח. התפקידים של חיילי קבע אינם שונים מאוד מאלו של חבריהם בשירות חובה, אם כי בדרך כלל משרתי הקבע הם בדרג ניהולי גבוה יותר והם אחראיים על חיילי הסדיר. נכון לשנת 2023 יש בצבא כ-42,000 חיילים בשירות קבע.

הזכויות של חיילי הקבע

למשרתי הקבע יש מגוון זכויות המעוגנות בפקודות צה"ל, ואנחנו נציג לכם כאן כמה דוגמאות חשובות:

לימודים במהלך השירות

הצבא מאפשר למשרתי קבע לצאת ללימודים אקדמיים בשני מסלולים:

 

 

  • לימודים במהלך השירות – מסלול שבו קצינים ונגדים בקבע יכולים לשלב לימודים אקדמיים בזמן השירות, תוך שמירה על השירות הצבאי כמוקד מרכזי בחייו של החייל והלימודים האקדמיים הם רק בונוס משני. במסלול זה החיילים יכולים ללמוד כל מקצוע שהם רוצים, החל בשמאות מקרקעין וכלה בקונדיטוריה, והם נדרשים ללמוד אותו בזמנם הפנוי, או שמוקצב להם לכל היותר יום אחד בשבוע שבו הם יכולים להשקיע בלימודים בלי צורך לחתום על זמן שירות נוסף בחיל.
  • לימודים מלאים – מסלול המאפשר לקצינים ונגדים נבחרים מקבלים לימודים על חשבון הצבא, הכוללים גם משכורת צבאית. הלימודים במסלול זה הם בתחום שרלוונטי לתפקיד של החיילים, והם נדרשים לחתום על שנתיים של שירות בחיל בתמורה לכל שנה של לימודים.

נוסף למסלולים האלה, חיילים זכאים גם למלגות לימודים בהתאם לזכאות שלהם, ויש גם מסלולים להשלמת בגרות לקצינים ולנגדים.

דיור והלנה

מטעמי כוננות, משרת קבע המתגורר מחוץ לאזור השירות יהיה זכאי למימון מלא או חלקי של שכר הדירה, בתנאי שהוא גר במרחק של 60 ק"מ או יותר מהבסיס. הצבא משתתף במימון בתקופה של עד שבע שנים – בשנתיים הראשונות המימון הוא מלא, בשנים 5-3 המימון הוא 75% ובשנים 7-6 המימון הוא 50%. הצבא גם מממן הובלת דירה של משאית אחת, באמצעות חברה אזרחית להובלות שצה"ל עובד איתה, והזכאים לה הם משרתי קבע שעוברים ממקום מגורים קבוע להטבת דיור או להיפך, או שהם עוברים לדירה פרטית שרכשו.

חופשות

למשרתי קבע יש כמה סוגי חופשות: חופשה שנתית למנוחה ולהתרעננות, חופשת מחלה וחופשות נוספות כמו חופשה מיוחדת, חופשת אבל ועוד.

החופשות השנתיות של משרתי הקבע מחושבות מתאריך הגיוס הכללי שלהם – בשנתיים הראשונות של השירות החיילים זכאים ל-14 ימי חופשה, בשנים 5-3 של השירות הם זכאים ל-20 ימי חופשה, והחל משנת השירות השישית הם זכאים ל-25 ימי חופשה שנתית. הזכאות לימי החופשה נקבעת בכל תחילת שנה קלנדרית, בהתאם לאחוז היחסי של השירות באותה השנה.

מלגות והלוואות

הצבא משלם מלגות להורים בתחילת חודש ספטמבר של כל שנה, לחיילים המשרתים לפחות 4 שנים בצבא, ושיש להם ילדים בגילאים 18-2. סכום המלגות נע בין 600 ש"ח ל-1,300 ש"ח בשנה.

הצבא גם מאפשר לחיילים לקחת הלוואות בריבית למטרות דיור, נישואין ועוד, בתנאי שהם משרתים שנתיים לפחות בצבא וחודש אחד בקבע, ויתרת השירות שלהם היא 3 חודשים לפחות. סכום ההלוואה משתנה בהתאם לצרכים של החייל והוותק שלו בשירות.

סיכום

הצבא מספק לחיילי הקבע מגוון זכויות כמו הטבות לימודים, חופשות שנתיות, מלגות והלוואות. הזכויות וההטבות של חיילי הקבע משתפרות ככל שהוותק שלהם מצטבר, ואת כל הזכויות אפשר למצוא בפירוט רב בפקודות צה"ל.

שאלות בנושא מחופשות ועד מלגות: הכול על זכויות משרתי קבע

למידע נוסף על מחופשות ועד מלגות: הכול על זכויות משרתי קבע

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד