בשנה האחרונה המודעות כלפי חרדות והתקפי חרדה עלתה באופן משמעותי. כיום, יש לא מעט אנשים שסובלים מהתקפי חרדה בין אם זה בתדירות גבוהה ובין אם תדירות נמוכה, כשחשוב להבין שרוב הזמן, ובמיוחד כשאין התקף – אין זו מחלה הנראית לעין. אם אתם מעסיקים עובדים שסובלים מהתקפי חרדה, המאמר הזה בשבילכם.
חרדות והתקפי חרדה
חרדה היא תופעה נפשית שכיחה בקרב האוכלוסייה, ולעיתים היא מלווה בהתקפי חרדה שלרוב נובעים מטריגרים מסוימים (למרות שזה לא מחייב). בזמן התקף חרדה, יש תסמינים פיזיים ממשיים כמו רעידות בגוף, קוצר נשימה, הזעה מוגברת ודפיקות לב מואצות, מה שרבים לעיתים מפרשים כהתקף לב (בעיקר מי שאינם מאובחנים, ולא מודעים לכך שמדובר בהתקף). נוסף לכך, אדם המצוי בעת התקף יחוש חרדה גדולה, מחשבות טורדניות, חוסר אונים ותחושות נפשיות שליליות.
בתור מעסיקים, חשוב להכיר את הנושא על בוריו, ובייחוד אם הצוות שלכם מכיל אנשים שסובלים מהתקפי חרדה, ולו כי מדובר בסיטואציה מורכבת, הן בעבור העובד והן בעבור הסובבים אותו.
מה ניתן לעשות?
ראשית חשוב להבין שהתחושות במהלך ההתקף כלל לא נעימות, ורצוי לסייע לעובד להימנע מהסיטואציה, ולו באמצעות שיחות אישיות – כך תוכלו לדעת אם קיימים טריגרים מסוימים שגורמים לחרדה וקשורים לעבודה. באופן כללי כדאי להימנע ממצבים של שחיקה בעבודה, ולתת לעובד תחושה שאתם שם כדי לסייע לו במידת הצורך. כמו כן, יש לאפשר לעובד לקחת הפסקות כדי להניע את הגוף, לנשום אוויר במהלך המשמרת ולהרגיע את הנפש.
יש לא מעט דרכים להשתלט על התקפי החרדה תוך כדי ההתקף, כשאחת מהן היא תרגילי נשימות ממוקדים. כמו כן, לרוב, לאנשים שסובלים מהתקפי חרדה יש כדורי SOS (עם מרשם בלבד) שאמורים לסייע להם להירגע. מומלץ לברר מבעוד מועד את שם הכדור, ולו כדי שתוכלו לחפש אותו בין חפציו של העובד ולסייע לו, במידה ומדובר בהתקף חמור.
אין ספק שכל מעסיק מעוניין לנהל באופן מושכל את צוות העובדים, ועל כן חשוב להעניק להם תחושה טובה, כמו גם ליצור אמון, ולו כדי שיוכלו לפנות אליכם במקרה של בעיה או התקף חרדה. חשוב להבין שהתקפי חרדה עשויים להתבטא אצל כל אדם באופן שונה, ועל כן חשוב להיות קשובים ולהעניק את הסיוע הנדרש.