שמה את ההייטק בראש מעיינה: רשות החדשנות בראש ההשמה וההכשרה בתחום!

רשות החדשנות היא אחד הגופים "רבי הפעלים" במדינה. בכל הנוגע לחדשנות בהייטק, היא פעילה גם בקידום יוזמות חדשות, גם בהכשרה ואפילו במחקרים חשובים. לפניכם בתמצית, היכרות קצרה עם רשות מעניינת זו.

רשות החדשנות במבט על

רשות החדשנות היא גוף ממשלתי, אשר פועל לקידום חדשנות בהייטק בישראל. ייתכן ששמעתם בעבר על לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה? אז כיום זו רשות החדשנות או ליתר דיוק סוכנות החדשנות הישראלית. הרשות מעודדת יוזמות טכנולוגיות חדשניות בארץ, כחלק מהאינטרס הלאומי לקידום נושא זה. היא מאפשרת לגורמים פרטיים ועסקיים לפנות אליה עם יוזמות כאלה, בוחנת את בקשותיהם לסיוע ומסייעת במגוון אופנים. הרשות למעשה מלווה יוזמות מסוג זה כברת דרך ארוכה למדי, בדרכן להצלחה מסחרית יציבה ומתמשכת. במידה והגיעו להצלחה כזו, היזמים יחזירו תמלוגים לרשות החדשנות. התמלוגים יושקעו שוב ביוזמות חדשות וכן הלאה. אופני הסיוע העיקריים של הרשות, מתבטאים במענקי מו"פ, חממות טכנולוגיות ומעבדות. פעילותה גם מחולקת ל"זירות" שונות. יזם עשוי להתחיל את דרכו למשל מ"זירת ההזנק" ובהמשך הוא ימצא "זירת חברות בצמיחה". בעלי מפעלים עם יוזמות חדשניות, יתאימו יותר למה שמציעה "זירת ייצור מתקדם". קרנות דו לאומיות מקבלות ביטוי במסגרת "זירת המערך הבינלאומי". וכן הלאה. הרשות גם מקדמת שיתופי פעולה בין גופים ויוזמות שונות, בארץ ובחו”ל, בתעשייה ובאקדמיה, באמצעות פרסום "קול קורא" (מעין מכרזים) לאחרונה, הרשות גם שיתפה פעולה עם Start-Up Nation Policy Institute, בביצוע מחקר על אודות הייטק בישראל, אשר העלה כמה תובנות מעניינות. עוד על כך, כאן בהמשך.

 

 

השמה והכשרה

במסגרת פעילות הרשות לחדשנות, ישנה "קרן הון אנושי להייטק", אשר עוסקת בהכשרות בעולם פיתוח התוכנה. כמו כן, זמין לאחרונה "מסלול חירום להכשרות והשמות מהירות במקצועות ההייטק", אשר מהווה יוזמה מעניינת של הרשות לחדשנות. יוזמה זו, הוצגה בעקבות המשבר התעסוקתי סביב מחלת הקורונה. במסגרתה, הרשות מספקת מימון לגופים שונים, עבור הכשרות מהירות שהם מציעים בהייטק. אותם גופים, גם מסייעים במציאת עבודה לבוגרי הקורסים. במסלול זה כבר פעילות לא מעט חברות בולטות, בהן מטריקס, ג’ון ברייס הדרכה ומלם תים. היבט ההכשרה הוא נקודה קריטית בעולם ההייטק, מכמה סיבות. בין השאר, מדובר בתחומים מקצועיים אשר משתנים במהירות רבה יחסית ובאופן מתמשך. כך שיש הכשרות אקדמיות איכותיות ומעמיקות מאוד, אך לאחר שמגיעים לתואר הנכסף, חלק ניכר מהמיומנויות המעשיות שנלמדו כבר לא עדכניות.

מגמה מסתורית ומחקר עדכני

מתברר, כי בשנים האחרונות ישנה מגמה קבועה ומסתורית מעט, של ירידה בכמות הסטארטאפים שנפתחים בכל שנה. זהו המצב, גם בארץ וגם ברחבי העולם. קצת מוזר, על רקע העניין הרב שסטארטאפים מעוררים בציבור הרחב ובוודאי באנשי הייטק באשר הם. מעורבות הרשות לחדשנות בנושא זה, במסגרת המחקר שהזכרנו קודם לכן, נובעת מהצורך להבין את תחום ההייטק שבו הרשות פעילה, לאן הוא הולך ומדוע. מטרת המחקר הוגדרה, כהבנת הנתונים (לגבי ירידת היקף הסטארטאפים), משמעויות הנתונים וכן תגובת המדיניות המתאימה מבחינת טיפול בכך. באופן מיוחד בולט הנתון, לפיו 70% מהירידה נובעת ממקור אחד: סטארטאפים בתחומי ה-Social Media & Advertising. למה דווקא בתחומים פופולאריים אלה? ההסבר לכך מדבר על שילוב של כמה השפעות, בהן שינוי בסקטורים שנחשבים ”חמים”, "התבגרות האקוסיסטם" וכן התחרות על מקורות כגון הון אנושי.

לסיכום

אין ספק, כי רשות החדשנות היא בין הגופים הבולטים ביותר שתורמים לקידום החדשנות וההייטק בישראל כיום. לכל מי שמתעניין בעולמות אלה, כדאי לשים לב לפעילותה.

שאלות בנושא שמה את ההייטק בראש מעיינה: רשות החדשנות בראש ההשמה וההכשרה בתחום!

למידע נוסף על שמה את ההייטק בראש מעיינה: רשות החדשנות בראש ההשמה וההכשרה בתחום!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד