תאונות עבודה: מדריך למעסיקים

למעסיקים בישראל יש לא מעט חובות כלפי העובדים שלהם. חובתו של מעסיק לספק שכר מעל המינימום או לפחות שכר מינימום, להפריש כספים לקופת הפנסיה של העובד ולביטוח הלאומי, לדאוג לבטח עובדים באופן פרטי, לשלם נסיעות ו…הרשימה לא נגמרת. ובכל זאת רבים העצמאיים בישראל בוחרים להעסיק עובדים משום שהדבר, למרות כלל החובות וההוצאות, משתלם. אבל מה עושים כשהתרחשה תאונת עבודה בבית העסק או מחוץ לו? הנה המדריך למעסיקים שרוצה לעשות קצת סדר דברים:

הגדרתה של תאונת עבודה

על פי החוק בישראל (החוק לביטוח הלאומי) תאונה מסוג זה מוגדרת ככזאת שאירעה במהלך העבודה. תאונות עבודה יכולות להתרחש בדרך למקום העסק או בחזרה, בעת שליחות מטעם המעסיק וכולי. סוג הפגיעות שיכולות להיות מוגדרות כתאונת עבודה הן רבות ומגוונות, כשכל מקרה נבחן לגופו על ידי המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח הפרטי.

תאונות עבודה מדריך למעסיקים

מידת הנזק

כפי שרבים יודעים, תאונה יכולה להתרחש בשל מגוון מצבים, החל מתאונה מנפילה מגובה/ בשל מכונה מסוכנת ועד לכזאת שהתרחשה בכביש או בדרך לבית העסק. יש מקרים בהם נזקי הגוף קלים יותר ויש מקרים בהם מדובר בנזקים כבדים כמו נכות ואף מוות. על פי החוק על המעסיק לדאוג לזכויות של העובד או של בני משפחתו. זכויות העובדים מתקבלות על ידי פנייה למוסד לביטוח לאומי ובאמצעות פנייה לחברת הביטוח הפרטית.

כיצד יש לפעול בעת תאונת עבודה?

במקרה והתרחשה תאונה במקום עבודתכם, חשוב לפנות את הנפגע כמה שיותר מהר לקבלת טיפול בבית החולים או בקופת החולים. לאחר הטיפול על המטופל לשמור על כל המסמכים הרפואיים. את המסמכים מצרפים אל טפסי התביעה אותה מגישים לביטוח הלאומי. בין היתר יצטרך המעסיק למלא בטופס את פרטי האירוע עבור הביטוח הלאומי. עוד יהיה צורך לאסוף עדויות למקרה מעובדים אחרים ששהו במקום. את הטפסים מגישים גם לרופא מטפל ע" שיוכל לנפק תעודה לנפגע עבודה.

תשלומים

במידה ושילמתם לעובד שלכם את דמי הביטוח הלאומי ע"פ החוק, ישלם הביטוח הלאומי לעובד דמי פגיעה לנפגעי תאונת עבודה לאחר הליך תביעה לתשלומים אלה, או גמלה למקרים של נכות או חלילה מוות. במידה ונגרמה נכות: יקבע הרופא רופא תעסוקתי את אחוזי נכות לעובד. וועדה של ביטוח לאומי תקבע את דמי הנכות הקבועה או הזמנית. לעיתים יוכל העובד לתבוע את המעסיק בעיקר במידה ומדובר בהתרשלות של המעסיק או מנהל שגרמה לתאונה. במידה ונקבע כי לא נשמרו כללי הבטיחות, יוכל העובד לתבוע את המעסיק. במקרים כאלה יש להפעיל את הפוליסה של מקום העבודה. התייעצו עם עורך דין כדי להבין כיצד לפעול במקרה של הגשת תביעה נגד בית העסק.

לסיכום, תאונות עבודה יכולות להיות רבות ושונות, בדקו מה הזכויות שלכם כמעסיקים וכיצד אפשר להתמודד בצורה יעילה עם המצב.

 

שאלות בנושא תאונות עבודה: מדריך למעסיקים

למידע נוסף על תאונות עבודה: מדריך למעסיקים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד